Dotaz na odbor dopravy: (4.1.2024)

Dobrý den,
obracím se na vás s dotazem ohledně výstavby křižovatky Mileta.
V tomto roce započne výstavba komplexu křižovatek Mileta, jehož součástí je i tzv. „malá Mileta“. Její částí je i napojení Benešovy třídy. Obavou obyvatel Benešovy třídy je především to, že tímto napojením vznikne „zkratka“ od Pardubic na Brno (a zpět).
Můj dotaz tedy je, jak bude řešena bezpečnost obyvatel při případném navýšení provozu. Vzhledem k tomu, že se jedná o poměrně hustě osídlenou oblast se školou, školkou, poliklinikou a vyšším počtem seniorů je to hodně důležité téma.

Odpověď z odboru dopravy:

Dobrý den,

zasílám odpověď na Váš dotaz k řešení a možným dopravním dopadům na Benešovu třídu v souvislosti s přestavbou dopravního uzlu Mileta.

Napojení Benešovy třídy na nový dopravní uzel křižovatek Mileta bude podle projektových podkladů uvažováno zatím jako provizorium, kdy dojde propojení směru od Milety do dnes uzavřeného jižního jízdního pásu komunikace. Plnohodnotné napojení je uvažováno až v rámci plánované navazující celkové  přestavby severního úseku Benešovy třídy od ul. Jana Masaryka k Miletě. Tato komunikace by nicméně v žádném případě neměla sloužit pro meziměstský tranzit, který uvádíte. Ten by měl být zajištěn v rámci již realizované a dále připravované stavby dálnice D35 v úseku D11 – Vysoké Mýto – Morava, tj. mimo území města HK.

Naší snahou je v rámci plánované celkové přestavby severního úseku Benešovy třídy s cílovým napojením do dopravního uzlu Mileta zajistit doplnění vnitroměstské dopravní sítě tak, aby Benešova třída mohla sloužit jako významná místní sběrná komunikace jižní části města, ale současně aby svým uspořádáním nepřinášela do území tzv. zbytnou dopravu. Prioritou zde by zde tam měla být mj. doprava hromadná, pěší i cyklistická a kvalitní veřejný městský prostor.  

V případě dalších dotazů či doplnění se na nás samozřejmě dále můžete obrátit.

s pozdravem

Ing. Karel Šimonek
referent – dopravní koncepce
oddělení architektury a regulace

Tel: +420 495 707 624
Karel.Simonek@mmhk.cz

Magistrát města Hradec Králové
Československé armády 408, 502 00 Hradec Králové
Tel.: +420 495 707 111  Fax: +420 495 707 100
www.hradeckralove.org

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*