Námitka k územnímu plánu

Náš Spolek 15.8.2024 podal námitku k územnímu plánu. Na podpisové archy se podepsalo během cca 14ti dní více než 300 obyvatel.

NÁMITKA K  UPRAVENÉMU NÁVRHU

název územně plánovací dokumentace:

Územní plán Hradce Králové

Upravený návrh pro opakované veřejné projednání

uplatněná podle ustanovení § 53 odst. 2 ve spojení s ustanovením § 52 zákona č. 183/2006 Sb., o územním plánování a stavebním řádu (stavební zákon), ve znění pozdějších předpisů (dále jen stavební zákon).

Připomínku/námitku je možné uplatnit buď v listinné podobě doručením na adresu Magistrátu města Hradec Králové, nebo v elektronické podobě podepsané uznávaným elektronickým podpisem do datové schránky magistrátu města (ID datové schránky: bebb2in), případně e-mailem na adresu elektronické podatelny magistrátu města (epodatelna@mmhk.cz). Nebude-li elektronické podání doloženo uznávaným elektronickým podpisem, musí být do 5 dnů doručeno také v listinné podobě s podpisem podatele.

Připomínku/námitku lze uplatnit podle § 52 odst. 3 stavebního zákona nejpozději do 7 dnů ode dne opakovaného veřejného projednání, tj. nejpozději do 15.08.2024. K  později uplatněným připomínkám/námitkám se podle § 52 odst. 3 stavebního zákona nepřihlíží.

I. Identifikační údaje

fyzická osoba

jméno, příjmení, datum narození, adresa trvalého pobytu

Mgr. Bohuslav Peterka nar. 6.12.1946, trvale bytem Třída Edvarda Beneše 1546/40, Hradec Králové, 50012

II. druh podání

námitka

Námitky k podstatným úpravám návrhu územního plánu mohou uplatnit pouze vlastníci pozemků a staveb dotčených návrhem řešení (rozumí se dotčených provedenými podstatnými úpravami), oprávněný investor a zástupce veřejnosti.

III. obsah připomínky/námitky

Nesouhlasíme se ze změnou území dotčeného touto námitkou (vymezení dané v bodě V.) na plochu pro smíšenou výstavbu (SM). Požadujeme tuto plochu převést na veřejnou zeleň (ZV)

Obsah připomínky/námitky je doplněn přílohou: ano

IV. odůvodnění připomínky/námitky

Námitku vzešlou z věcně shodné připomínky podávám jako zástupce veřejnosti na základě dostatečného počtu podpisů, které jsou součástí této námitky, jako příloha 2 – podpisové archy v počtu 21ks

Původní námitka byla podána vzhledem k chybě územního plánu, aby bylo možné kompromisní řešení umístění stavby firmy ELLA CS a.s.

Vzhledem k tomu, že firma již o tento pozemek nemá zájem, požadujeme, aby plocha byla převedena na městskou zeleň.

Toto místo je již užíváno veřejností jako park. Vzhledem ke klimatickým změnám je důležité zachovat v místech s vysokou koncentrací obyvatelstva dostatek zeleně, ploch k rekreaci a vsakování dešťové vody.

Odůvodnění připomínky/námitky je doplněno přílohou: ano

V. vymezení území dotčeného námitkou (jen v případě námitky)

Obec Hradec Králové (569810), katastrální území Nový Hradec Králové (647187), pozemková parcela p.č. 635/1 – část parcely dotčená změnou Z61.19 (viz příloha č.1)

Vymezení území dotčeného námitkou je doplněno grafickou přílohou:

ano

VI. údaje podle katastru nemovitostí dokladující dotčená práva (jen v případě námitky)

Obec Hradec Králové (569810), katastrální území Nový Hradec Králové (647187), pozemková parcela p.č. 635/1

VII. údaje o uplatnění připomínky/námitky k návrhu Územního plánu Hradce Králové

K návrhu Územního plánu Hradce Králové, projednávanému v r. 2016, jsem:

uplatnil námitku.

Zmocněný zástupce veřejnosti:

Mgr. Bohuslav Peterka, trvale bytem tř. E. Beneše 1546, 500 12 Hradec Králové.

Zmocnění v celém rozsahu přijímám.

Svým podpisem stvrzuji, že beru na vědomí také níže uvedené upozornění a informaci o vypořádání připomínky/námitky.

Upozornění:

Podle ustanovení § 53 odst. 2 stavebního zákona jsou předmětem projednání pouze podstatné úpravy návrhu územního plánu a úpravy a doplnění vyhodnocení vlivů územního plánu na udržitelný rozvoj území. Kompletní návrh územního plánu a kompletní vyhodnocení vlivů územního plánu na udržitelný rozvoj území se znovu neprojednává.

Bezchybným a úplným vyplněním tohoto formuláře lze předejít formálním nedostatkům podání (rozumí se námitka nebo připomínka). Pokud i přesto bude podání vykazovat nedostatky, bude podatel písemně vyzván ve smyslu ustanovení § 37 odst. 3 správního řádu k jejich odstranění v přiměřené lhůtě.

Informace o vypořádání připomínek/námitek:

Na uplatněné připomínky se jednotlivě neodpovídá. Návrh vyhodnocení připomínek zpracuje ve smyslu § 53 odst. 1 stavebního zákona pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem. Vyhodnocení připomínek bude ve smyslu ustanovení § 172 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, součástí odůvodnění územního plánu.

Na uplatněné námitky se jednotlivě neodpovídá. Návrh rozhodnutí o námitkách zpracuje ve smyslu § 53 odst. 1 stavebního zákona pořizovatel ve spolupráci s určeným zastupitelem. Rozhodnutí o námitkách bude ve smyslu § 172 zákona č. 500/2004 Sb., správní řád, ve znění pozdějších předpisů, součástí odůvodnění územního plánu.

Příloha č.1:

Buďte první, kdo vloží komentář

Přidejte odpověď

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna.


*